Αίγκορ Ρίβερς

Από Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου - Game Of Thrones GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Αίγκορ Ρίβερς
COA Aegor Rivers.png
House Blackfyre crest.png Golden Company pike.png
Aegor Rivers.jpg
Μπίττερστηλ από Amoka©

Ψευδώνυμο Μπίττερστηλ
Τίτλος Σερ
Υποταγή Οίκος Μπλάκφαϊρ
Δευτερότοκοι
Χρυσός Λόχος
Γέννηση In 172 AC
Βιβλία Το Ορκισμένο Σπαθί (Αναφέρεται)
Ο Μυστηριώδης Ιππότης (Αναφέρεται)
Βορά Ορνίων (Αναφέρεται)
Ο Χορός των Δράκων (Αναφέρεται)

Ο Αίγκορ Ρίβερς, συχνά καλούμενος Μπίττερστηλ, ήταν ένας περίφημο πολεμιστής και ένας εκ των Σπουδαίων Μπάσταρδων παιδιών του Αίγκον IV. Η μητέρα του ήταν η Μπάρμπα του Οίκου Μπράκεν. Στο προσωπικό του έμβλημα συνδύασε τα δύο οικόσημα των γονιών του, ο κόκκινος επιβήτορας του Οίκου Μπράκεν με τα μαύρα φτερά του Οίκου Μπλάκφαϊρ σε χρυσό φόντο.

Προσωπικότητα και Εμφάνιση

Ο Μπίττερστηλ ήταν πολεμιστής και είχε την ανάλογη εμφάνιση. Ήταν ψηλός και καλοσχηματισμένος, λιγνός κι ευκίνητος. Ήταν Ταργκάρυεν κατά το ήμισυ κι έτσι κληρονόμησε τα βιολετιά μάτια, όμως τα μαλλιά του ήταν μαύρα. Ως ενήλικας είχε αφήσει κοντοκουρεμένο γένη.

Ο Μπίττερστηλ ήταν οργισμένος άνθρωπος και δε γελούσε ποτέ. Ήταν πάντα μνησίκακος και απεχθανόταν ιδιαίτερα τον ετεροθαλή αδερφό του, Μπλάντρέιβεν και τη μητέρα του, την Μυλέσσα Μπλάκγουντ.

Ιστορία

Ο Αίγκορ πέρασε όλη τη ζωή του μες στην οργή, της οποίας αποδέκτες ήταν κυρίως ο Μπλάντρέιβεν και η μητέρα του, Μυλέσσα Μπλάκγουντ, η οποία αντικατέστησε τη δική του μητέρα στο πλευρό του πατέρα τους. Ο Αίγκορ μίσησε ακόμα περισσότερο τον Μπλάντρέιβεν, όταν η κοινή ετεροθαλής αδερφή τους, Σιέρα Σήσταρ, επέλεξε τον Μπλάντρέιβεν αντί τον ίδιο.

Στην Επανάσταση των Μπλάκφαϊρ πήρε το μέρος του ετεροθαλή αδερφού του, Ντέιμον I Μπλάκφαϊρ. Κατά τη διάρκεια της Μάχης του Κόκκινου Λιβαδιού, ο Αίγκορ ηγήθηκε το δεξιού άκρου του στρατού του Ντέιμον. Όταν σκοτώθηκε ο Ντέιμον, ο Αίγκορ συγκέντρωσε τα στρατεύματά του και επιτέθηκε στους τοξότες του Μπλάντρέιβεν, τραυματίζοντάς τον ίδιο στο μάτι.

Αφού κατάφερε να επανακτίσει το Μπλάκφαϊρ, το προγονικό σπαθί των Ταργκάρυεν, ο Μίτερστιλ διέφυγε από το Γουέστερος στην Ελεύθερη πόλυ, Τάιρος, μετά τη λήξη της επανάστασης μαζί με τους εναπομείναντες γιους του Ντέιμον.

Υπηρέτησε ένα χρόνο με τους Δευτερότοκους, πριν αποχωρήσει για να δημιουργήσει τη διάσημη ομάδα μισθοφόρων, Χρυσός Λόχος, στην προσπάθειά του να διατηρήσει τους υποστηρικτές των Μπλάκφαϊρ, καθώς οι υπόλοιποι άρχοντες είχαν αρχίσει νε μπαίνουν σε άλλους ομάδες μισθοφόρων. Σε αντίθεση με τη διαβόητη αφερεγγυότητα των μισθοφόρων, ο Χρυσός Λόχος φημίζεται για το γεγονός πως ποτέ δεν έχει καταπατήσει συμβόλαιο και για την αναφορά στον ιδρυτή του λόχου μέσα από τη φράση, «Κάτω από τον χρυσό, το σκληρό ατσάλι».

Στο νεκροκρέβατό του, ο Μπίττερστηλ, διέταξε τους άνδρες του Χρυσού Λόχου να βράσουν το δέρμα από το κρανίο του, να το βουτήξουν σε χρυσό και να το μεταφέρουν μαζί τους όταν θα περάσουν τη θάλασσα για να ανακτήσουν το Γουέστερος. Οι διάδοχοί του ακολούθησαν το παράδειγμά του.

Αναφορές

Για ποιο λόγο να χαμογελάσει; Πέθανε ηττημένος και μόνος, ένας κατεστραμμένος άνθρωπος σε μια ξένη χώρα.
Τζον Κόννινγκτον, αναλογιζόμενος το αστραφτερό μειδίαμα του κρανίου του Αίγκορ Ρίβερς.

Οικογένεια

 
 
 
 
Νταίνα Ταργκάρυεν
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αίγκον IV
 
 
 
Ναίρυς Ταργκάρυεν
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ντέιμον
 
Αίγκορ Ρίβερς
 
Μπρύντεν Ρίβερς
 
Σιέρα Σήσταρ
 
Νταίρον Ταργκάρυεν
 
Νταινέρυς Ταργκάρυεν
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αίγκον
 
Αίμον
 
Ντέιμον
 
Χαίγκον
 
Τρεις ακόμη γιοι
 
Κόρες
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μαίλυς
 
 
 
 
 

This page uses content from the English Wikipedia. The original content was at House_Targaryen. The list of authors can be seen in the page history of House_Targaryen. As with Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου - Game Of Thrones GR, the content of Wikipedia is available under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License.


Σπουδαίοι Μπάσταρδοι
Ντέιμον Μπλάκφαϊρ | Αίγκορ Ρίβερς | Μπρύντεν Ρίβερς | Σιέρα Σήσταρ


Source :awoiaf

Translate : phoenix