Βασιλική Οδός

Από Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου - Game Of Thrones GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Kingsroad, North of Winterfell, as depicted in the Tv adaptation Game of Thrones

Η Βασιλική Οδός είναι η κύρια χερσαία διαδρομή στα Επτά Βασίλεια. Εκτείνεται για περίπου δύο χιλιάδες μίλια, από το βόρειο άκρο στο Μαύρο Κάστρο, στο Τείχος, οδηγεί νότια στην πρωτεύουσα, το Κινγκς Λάντινγκ και συνεχίζει μέσα από τα Στόρμλαντς στο Στορμς Εντ. Πάντως, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με τις μεγαλοπρεπείς βαλυριανές οδούς του παρελθόντος.


Περιγραφή

Η Βασιλική Οδός χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Βασιλιά Τζαιχαίρυς του Συμφιλιωτή, περίπου 200 χρόνια πριν. Η ποιότητά της ποικίλει από περιοχή σε περιοχή, το κυρίως τμήμα της είναι ανάμεσα στο Κινγκς Λάντινγκ και στον Αυχένα και διατηρεί πολλά ξενοδοχεία και χωριά σε όλη σχεδόν την έκτασή της. Για να περάσει μέσα από τον Αυχένα έχει δημιουργηθεί μια υπερυψωμένη οδός. Βόρεια του Αυχένα και νότια του Κινγκς Λάντινγκ ο δρόμος στρίβει προς τα κάτω. Υπάρχουν πανδοχεία, αλλά είναι πιο απομακρυσμένα το ένα από το άλλο και λιγότερο ικανά να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Μόλις η Βασιλική Οδός περνάει πέρα από το Γουίντερφελ, ο μεγάλος δρόμος γίνεται ένα μονοπάτι δύσκολο στο ταξίδι, και εκτός από μερικά αγροκτήματα, λίγα πράγματα υπάρχουν τριγύρω, μέχρι που φτάνει στο Τείχος. Ομοίως, μόλις η Βασιλική Οδός προσπερνάει το Κινγκς Λάντινγκ, ο μεγάλος δρόμος γίνεται κάτι λίγο περισσότερο από δύο στενά χωμάτινα μονοπάτια. Αλλά πάνω και πέρα απ' όλα αυτά, η Βασιλική Οδός βοηθάει την μετακίνηση και αυξάνει την ταχύτητα του ταξιδιού.

Η Βασιλική οδός διασχίζει την Υψηλή Οδό στο Πανδοχείο στο Σταυροδρόμι, διακλαδώνεται στο Κινγκς Λάντινγκ οδηγώντας στο Κάστερλυ Ροκ και διακλαδώνεται λίγο προς το νότο οδηγώντας στο Χάιγκαρντεν μέσω της Οδού των Ρόδων. Η Βασιλική Οδός μπαίνει στο Κινγκς Λάντινγκ από το Βορρά μέσω της Πύλης του Δράκου . Ξεκινάει και πάλι από τον Κόλπο του Μαυροπόταμου και συνεχίζει μέχρι το Στορμς Εντ.


Source: awoiaf


Translated by nirne