Κάτλυν Τάλλυ

Από Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου - Game Of Thrones GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
House Tully.PNG
Κάτλυν Τάλλυ
House Stark.PNG
Catelyn Stark.jpg
Catelyn Tully by Amoka©

Ψευδώνυμο Κατ
Αρχόντισσα Σκληρόκαρδη
Ανελέητη Μητέρα
Γυναίκα που κρεμάει
Τίτλος Αρχόντισσα του Γουίντερφελ
Υποταγή Οίκος Σταρκ
Οίκος Τάλλυ
Αδελφότητα χωρίς Λάβαρα
Κουλτούρα Παραποτάμιες Περιοχές
Γέννηση In 264 AC, at Ρίβερραν
Θάνατος In 299 AC, at Δίδυμοι
Σύζυγος Ένταρντ Σταρκ
Βιβλία Παιχνίδι του Στέμματος (POV)
Σύγκρουση Βασιλέων (POV)
Θύελλα από Ατσάλι (POV)
Βορά Ορνίων (Εμφανίζεται)
Ο Χορός των Δράκων (Αναφέρεται)

Ενσαρκώθηκε από Μισσέλ Φέρλεϋ
Τηλεοπτική Σειρά Σεζόν 1 | Σεζόν 2 | Σεζόν 3
Artwork by Anja Dalisa©

Η Κάτλυν Τάλλυ είναι η γυναίκα του άρχοντα Ένταρντ Σταρκ και αρχόντισσα του Γουίντερφελ. Μαζί έχουν πέντε παιδιά: τον Ρομπ, την Σάνσα, την Άρυα, τον Μπραν, και τον Ρίκον. Η Κάτλυν γεννήθηκε μια Τάλλυ του Ρίβερραν, δηλαδή των υπέρτατων αρχόντων στις Παραποτάμιες Περιοχές. Είναι η κόρη του άρχοντα Χόστερ Τάλλυ, και τα αδέλφια της είναι ο Έντμιουρ και η Λάισα. Είναι μια από τους βασικούς χαρακτήρες των οποίων βλέπουμε την οπτική τους γωνία.

Παρουσιαστικό και Χαρακτήρας

Η Κάτλυν είναι δυνατή, περήφανη, ευγενική και γενναιόδωρη, και θεωρείται από το στενό της περιβάλλον έντιμη, ακολουθώντας το καθήκον και όχι την επιθυμία σαν γενική γραμμή στην πολιτική της. Η Κάτλυν έχει επίσης μια ισχυρή αντίληψη της πολιτικής και κατέχει σημαντική γνώση σε αυτό που κάνει. Παρόλα αυτά, η Κάτλυν είναι πολύ προστατευτική και πολλές φορές δεν ακολουθεί την λογική της αλλά την καρδιά, ειδικά όταν αφορά την οικογένειά της, την οποία αγαπά βαθυά. (Τα λόγια του οίκου Τάλλυ είναι Οικογένεια, Καθήκον, Τιμή. (Με αυτή την σειρά) Όμως, συμπεριφέρεται στον μπάσταρδο γιο του άντρα της, τον Τζον Σνόου σαν να μην ανήκει στην οικογένειά της, και δεν συγχώρεσε ποτέ τον Ένταρντ Σταρκ που τον έφερε μέσα στο Κάστρο των Σταρκ. Θρησκεία της είναι οι Επτά.

Περιγράφεται, σαν μια όμορφη γυναίκα (αν και έδωσε ζωή σε πέντε παιδιά) με πυρρόξανθα μαλλιά, μπλε μάτια, και μεγάλα δάκτυλα. Ντύνεται απλά και αποφεύγει την επίδειξη της αυλής στο Κινγκς Λάντινγκ, προτιμώντας να φοράει το γκρίζο των Σταρκ ή τα μπλε και κόκκινο, τα χρώματα δηλαδή του οίκου του Πατέρα της.

Ιστορία

Η Κάτλυν είναι η μεγαλύτερη κόρη της αρχόντισσας Μινίσσα Γουέντ και του άρχοντα Χόστερ Τάλλυ, κεφαλή του οίκου Τάλλυ, και υπέρτατου άρχοντα των Παραποτάμιων Περιοχών. έχει έναν μικρότερο αδελφό, τον Έντμιουρ Τάλλυ, και μια μικρότερη αδελφή, την Λάισα Άρρυν.

Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Ρίβερραν, όπου έγινε φίλη με τον κηδεμονευόμενο του πατέρα της, Πήταϊρ Μπαίλις . Παρόλο που ο κηδεμονευόμενος αυτός ήταν ερωτευμένος μαζί της και ζήτησε και το χέρι της, η Κάτλυν ποτέ δεν αισθάνθηκε τέτοια σχέση με τον Πήταϊρ, νιώθοντας τον σαν τον μικρό της αδελφό και τίποτα παραπάνω. Όταν ήταν δώδεκα χρονών, ανακοινώθηκε ότι θα αρραβωνιαστεί τον Μπράντον Σταρκ, τον διάδοχο του Γουίντερφελ, με τον οποίο και θα αναπτυχθούν οι δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο μεγάλων οίκων. Όταν ο Μπράντον πήγε στο Ρίβερραν για να συναντηθεί με την Κάτλυν, ο νεαρός Πήταϊρ τον προκάλεσε σε αγώνα για το χέρι της. Εύκολα νίκησε ο Μπράντον, αλλά του χάρισε την ζωή εξαιτίας των παρακλήσεων της Κάτλυν. Ο Μπαίλις διώχθηκε από το Ρίβερραν και στάλθηκε πίσω στο σπίτι του, το οποίο ήταν πολύ φτωχικό. Αργότερα έστειλε μόνο ένα γράμμα στην Κάτλυν, μετά τον θάνατο του Μπράντον, αλλά εκείνη το έκαψε χωρίς να το διαβάσει.

Ο αρραβώνας της Κάτλυν με τον Μπράντον έληξε απότομα, όταν εκείνος και ο πατέρας του, σκοτώθηκαν υπό τις διαταγές του τρελού βασιλιά, ξεκινώντας την Επανάσταση του Ρόμπερτ, με αρχηγούς τον μικρότερο αδελφό του, Ένταρντ Σταρκ και τον φίλο του Ρόμπερτ Μπαράθηον. Κατά την διάρκεια του πολέμου ο πατέρας της Κάτλυν ήθελε να συνεχιστεί η συμμαχία, οπότε εκείνη κατέληξε παντρεμένη με τον Ένταρντ Σταρκ. Μετακινήθηκε στο Γουίντερφελ, όπου αυτή και ο Ένταρντ έκτισαν έναν γάμο γεμάτο αγάπη, και χαίρουν εκτίμησης από όλους, ευγενικής και απλής καταγωγής. Η Κάτλυν και ο Ένταρντ έχουν πέντε παιδιά: τον Ρομπ, την Σάνσα, την Άρυα, τον Μπραν και τον Ρίκον έχουν επίσης μεγαλώσει τον μπάσταρδο γιο του Ένταρντ, Τζον Σνόου, ο οποίος και ήταν η μοναδική ανέντιμη πράξη του Ένταρντ, και η μόνη αιτίας που έρχονταν σε σύγκρουη με την Κάτλυν.

Παιχίδι του Στέμματος

Μετά την άφιξη της βασιλικής συνοδείας στο Γουίντερφελ, η Κάτλυν λαμβάνει ένα γράμμα από την αδερφή της Λάισα, δηλώνοντας ότι οι Λάννιστερ έχουν σκοτώσει τον άνδρα της Τζον Άρρυν, το τελευταίο Χέρι του Βασιλιά. Αυτό θέτει τους Σταρκ σε επιφυλακή, αφού μόλις προσφέρθηκε στον σύζυγό της η θέση του Χεριού από τον φίλο του, τον βασιλιά, Ρόμπερτ I. Η Κάτλυν πιέζει τον Νεντ να δεχτεί την προσφορά μαζί με έναν αραβώνα που θα κάνει την Σάνσα βασίλισσα μια μέρα. Παρά τις ανησυχίες του για την μετάβαση του στην πρωτεύουσα, ο Νεντ τελικά αποδέχεται την πρόταση.

Όταν ο Μπραν πέφτει σε κόμμα μετά την προφανή πτώση του ενώ σκαρφάλωνε σε ένα από τα οχυρά του Γουίντερφελ, η Κάτλυν έμεινε στο πλευρό του για οχτώ μέρες, παραμελώντας όσα αφορούσαν την ίδια ή το Γουίντερφελ. Την όγδοη νύχτα, της επιτέθηκε ένας δολοφόνος που είχε έρθει για τον Μπραν. Στην διάρκεια της πάλης, ο άνδρας τραυμάτισε τα χέρια της πριν σκοτωθεί από τον ανταρόλυκο του Μπραν. Μετά την ανάρρωση της, η Κάτλυν ταξίδεψε στο Κινγκς Λάντινγκ μαζί με τον Σερ Ρόντρικ Κασσέλ για να ενημερώσει τον Ένταρντ, έπλευσε με ένα καράβι που λέγεται Χορευτής της Καταιγίδας. Εκεί, ο παιδικος της σύντροφος Πήταϊρ Μπαίλις την συναντά σε ένα από τα μπουρδέλα του και της λέει ότι το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση άνηκει στον Τύριον Λάννιστερ.

Στον δρόμο της επιστροφής για το Γουίντερφελ, συνάντησε και συνέλαβε τον Τύριον στο Πανδοχείο στο Σταυροδρόμι, εκλιπαρώντας τους προμάχους του πατέρα της για να την βοηθήσουν να τον φέρει αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη. Παρά την ανακοίνωση των προθέσεων της να τον πάει στο Γουίντερφελ, αντί γι' αυτό πήγε στην αδερφή της στο Έυρι για δίκη, κάνοντας την ανάβαση μετά την επίθεση που δέχτηκαν στο δρόμο από φυλές των βουνών στην Υψηλή Οδό στα Βουνά του Φεγγαριού. Στο Έυρι, ο Τύριον ρίχθηκε στα Κελιά του Ουρανού, αλλά ξέφυγε από την εκτέλεση αφού έπεισε ένα μισθροφόρο να πολεμήσει σε δίκη με μάχη. Εντωμεταξύ, η σύλληψη έγινε η αφορμή του πολέμου που ακολούθησε, καθώς ο Τάιγουιν Λάννιστερ διέταξε τον Σερ Γκρέγκορ Κλέγκεϊν και άλλους επιδρομείς να επιτεθούν στις Παραποτάμιες Περιοχές σε αντίποινα.

Ενώ ο γιος της έχει βαδίσει νότια με τους προμάχους του πατέρα του ως απάντηση για την σύλληψη του Άρχοντα Ένταρντ στο Κινγκς Λάντινγκ, συναντήθηκε με την εισφορά του Οίκου Μάντερλυ και συνάντησαν τα βορειότερα στρατεύματα στην Τάφρο Κέιλιν, συνοδευόμενη από τον θείο της Μπρύντεν Τάλλυ. Ο οποίος είχε παρατήσει την υπηρεσία του στον Οίκο Άρρυν αφού αηδίασε με την άρνηση της Λάισα να βοηθήσει κατά των Λάννιστερ. Όταν ο Ρομπ είναι έτοιμος να τοποθετήσει τον Τρανοτζον επικεφαλή της διοίκησης των πεζικών δυνάμεων που θα σταλθούν για να επιτεθούν στον Τάιγουιν Λάννιστερ, η Κάτλυν καταφέρνει να τον πείσει να διορίσει έναν άνδρα ψυχρού υπολογισμού: τον Ρους Μπόλτον. Ο Ρομπ θέλει την Κατ να επιστρέψει στον Βορρά, αλλά αυτή μένει με τον στρατό για να δει τον ετοιμοθάνατο πατέρα της. Όταν ο στρατός το βρήκε απαραίτητο να διασχίσει την Τρίαινα, η Κατ ανέλαβε το ευαίσθητο έργο της διαπραγμάτευσης με τον Άρχοντα Γουόλντερ Φρέυ, κερδίζοντας το πέρασμα τάζοντας (ανάμεσα σε άλλα πράγματα) το χέρι του Ρομπ σε γάμο με μία από τις πολλές γυναίκες του Οίκου Φρέυ. Παρακολούθησε την νίκη του στην Μάχη του Δάσους των Ψιθύρων, όπου επικεφαλής της φρουράς της ήταν ο Χάλλις Μόλλεν. Μετά τα νέα της εκτέλεσης του Ένταρντ μετά από διαταγή του Βασιλιά Τζόφρυ, η Κάτλυν ένιωσε απέραντη θλίψη αλλά φάνηκε δυνατή για χάρη του γιου της. Κατά την διάρκεια του πολεμικού συμβουλίου στο Ρίβερραν, η Κάτλυν υποστήριξε την ειρήνη με το νότο έτσι ώστε η Σάνσα και η Άρυα να μεταφερθούν πιο εύκολα στην ασφάλεια του Βορρά, αλλά ο Ρομπ και οι υπόλοιποι άρχοντες έκαναν ξεκάθαρη την επιθυμία τους να συνεχίσουν τον πόλεμο, με τον Τρανοτζον να ανακηρύσσει τον Ρομπ, πρώτο Βασιλιά του Βορρά εδώ και τρεις αιώνες.

Σύγκρουση Βασιλέων

Η Κάτλυν αντέδρασε αρνητικά όσον αφορά το σχέδιο του Ρομπ να στείλει τον προστατευόμενο του Ένταρντ, τον Θήον Γκρέιτζοϋ, σε μια διπλωματική αποστολή για να καταφέρει μια συμμαχία με τον πατέρα του, εφόσον η Κάτλυν δεν εμπιστευόταν κανέναν απ' τους δυο. Ήταν ιδέα της Κάτλυν να προσπαθήσει να συμμαχήσει με τον Ρένλυ Μπαράθηον και τον τεράστιο στρατό του από την Μεγάλη Πεδιάδα-Στόρμλαντς, αλλά ήθελε να παραμείνει με τον Ρομπ. Όταν απείλησε να στείλει τον θορυβώδη Τρανοτζον σαν απεσταλμένο του, η Κάτλυν υποχώρησε και πήγε η ίδια, αποδέχοντας ότι ο γιος της γινόταν άνδρας. Ταξίδεψε νότια στο Μπίτερμπριτζ για να συναντήσει τον στρατό του Βασιλιά Ρένλυ, όπου τον βρήκε να διεξάγει ένα τουρνουά. Με την Κάτλυν να τον ακολουθεί, ο Ρένλυ ταξίδευσε στο Στορμς Εντ όταν άκουσε ότι ο αδερφός του ο Στάννις απειλούσε την βάση των Μπαράθηον. Η Κάτλυν ήταν παρούσα στην χωρίς κατάληξη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο αντίπαλων αδερφών, και ήταν μάρτυρας στον φόνο του Ρένλυ αργότερα εκείνη τη νύχτα από ένα πλάσμα της σκιάς. Πήρε την Μπριέν του Ταρθ, μία από τους φρουρούς του Ρένλυ, στις υπηρεσίες της καθώς το έσκασαν από την σκηνή, και επέστρεφαν στο Ρίβερραν. Όταν άκουσε για την υποτιθέμενη δολοφονία των μικρότερων γιων της από το χέρι του προδότη Θήον Γκρέιτζοϋ, ελευθέρωσε τον όμηρο του Ρομπ τον Τζέιμι Λάννιστερ σε μια καλυμμένη απόπειρα να τον ανταλλάξει για τις κόρες της που είναι αιχμάλωτες στο Κινγκς Λάντινγκ.

Θύελλα από Ατσάλι

Catelyn Tully after her death Lady Stoneheart, by Denkata5698©

Ο αδερφός της ο Έντμιουρ τοποθετεί την Κάτλυν υπό κατ' οίκον περιορισμό στο Ρίβερραν, αλλά ο Ρομπ την συγχωρεί αφού της μαρτυρεί τον γάμο του με την Τζέυν Γουέστερλινγκ. Παρευρίσκεται στον γάμο του Έντμιουρ στους Δίδυμους. Παρά την επιφυλακτικότητα της κατά την διάρκεια της τελετής, αυτή, ο Ρομπ και πολλοί από τους άνδρες του Ρομπ δολοφονούνται από τα μέλη του Οίκου Φρέυ, μια πράξη προδοσίας που έγινε γνωστή ως ο "Κόκκινος Γάμος". Σε μια τρελή απόπειρα να σώσει την ζωή του γιου της, πήρε όμηρο και εκτέλεσε τον άβουλο Αίγκον Φρέυ, αλλά και πάλι της έκοψε το λαρύγγι ο Ρέυμουντ Φρέυ. Τρεις μέρες αργότερα αναστήθηκε από τον Άρχοντα Μπέρικ Ντοντάρριον, ο οποίος έδωσε την ζωή του για την δική της. Τα τραύματα της Κάτλυν θεραπεύτηκαν μερικώς, αφήνοντας την ακρωτηριασμένη και χωρίς την ικανότητα να μιλάει. Την κατέλαβε η επιθυμία της για εκδίκηση για την προδοσία και δολοφονία της οικογένειας της. Πήρε το όνομα «Αρχόντισσα Σκληρόκαρδη» και ανέλαβε την ηγεσία της παράνομης ομάδας του Ντοντάρριον, της Αδελφότητας δίχως Λάβαρα. Οδήγησε την αδελφότητα στο ανελέητο κυνήγι και εκτέλεση όσων θεωρούσε ότι ήταν προδότες, συμπεριλαμβανομένων των Πήταϊρ και Μέρρετ Φρέυ.

Βορά Όρνιων

Ενώ ηγείται της Αδελφότητας, πέφτει πάνω σε μια ομάδα που οδηγεί η Μπρίεν. Η Μπρίεν την πληροφορεί ότι ψάχνει για την Σάνσα εκ μέρους του Τζέιμι Λάννιστερ. Η Σκληρόκαρδη λέει ότι η Μπριέν έχει γίνει προδότρια, εφόσον κουβαλάει τον Ορκοτηρητή, ένα ξίφος των Λάννιστερ, το οποίο σφυρηλατήθηκε από το Βαλυριανό Ατσάλι της λεπίδας του σπαθιού των Σταρκ, τον Πάγο. Η Μπριέν ορκίζεται ότι είναι ακόμη πιστή αλλά η Σκληρόκαρδη επιμένει ότι πρέπει να το αποδείξει σκοτώνοντας τον Τζέιμι. Η Μπριέν αρνείται, δηλώνοντας ότι ο Τζέιμι έχει αλλάξει. Η Σκληρόκαρδη λέει ότι πρέπει να επιλέξει, να σκοτώσει τον Τζέιμι ή να κρεμαστεί. Η Μπριέν αρνείται να επιλέξει. Ακριβώς πριν εκτελεστεί όμως φωνάζει μία λέξη.

Αρχόντισσα Σκληρόκαρδη

Lady Stoneheart by Indabitubil©

Φαίνεται ότι ο θάνατος άλλαξε την Κάτλυν. Είναι λιγότερο ευγενική και επιεικής από ό,τι ήταν όταν ζούσε και την κατατρώει η επιθυμία για εκδίκηση για όσους πιστεύει ότι την πρόδωσαν αυτήν και τον γιο της, τον Ρομπ. Απαγχονίζει όσους άνδρες έχουν σχέση με τους Φρέυ, τους Μπόλτον ή τους Λάννιστερ, ακόμη και αν δεν είχαν καμία σχέση με τον «Κόκκινο Γάμο» ή ακόμη και αν είναι αγόρια, όπως στην περίπτωση του Πόντρικ Πέυν. Η εμφάνιση της έχει αλλάξει επίσης, το δέρμα της έγινε μαλακό και στο χρώμα του πηγμένου γάλακτος λόγω του ότι το σώμα της ήταν βυθισμένο στο νερό του ποταμού για μέρες. Τα μισά της μαλλιά έχουν χαθεί και τα υπόλοιπα είναι λευκά και εύθραυστα. Επιπλέον, τα τραύματα της δεν έχουν θεραπευτεί και το πρόσωπο της είναι γεμάτο με γδαρσίματα και ο λαιμός της είναι ακόμη ανοιχτός. Για να μιλήσει πρέπει να καλύψει την πληγή στο λαιμό της και πάλι όμως δύσκολα γίνεται κατανοητή.

Παραθέσεις

Ο γιος μου κείτεται εδώ ρημαγμένος και ετοιμοθάνατος, Λούιν, και εσύ επιθυμείς να κουβεντιάσεις για τον νέο υπεύθυνο των αλόγων; Πιστεύεις ότι με νοιάζει τι συμβαίνει στους στάβλους; Πιστεύεις ότι έχει έστω κι ένα ίχνος σημασίας για μένα; Ευχαρίστως θα σκότωνα κάθε άλογο στο Γουίντερφελ με τα ίδια μου τα χέρια αν μ' αυτό άνοιγαν τα μάτια του Μπραν, το καταλαβαίνεις; Το καταλαβαίνεις;
- Η Κάτλυν στον Μέιστερ Λούιν μετά την πτώση του Μπραν.


Ρομπ, αν αυτό το ξίφος τον έφερνε πίσω, δε θα έπρεπε ποτέ να σ' αφήσω να το βάλεις στη θήκη του μέχρι ο Νεντ να σταθεί και πάλι δίπλα μου... αλλά έφυγε, και ούτε εκατό Δάση των Ψιθύρων δεν πρόκειται να το αλλάξουν αυτό.
- Η Κάτλυν στο συμβούλιο του Ρομπ μετά το θάνατο του Ένταρντ


Αν πρέπει να ανταλλάξω τους τέσσερις δικούς μας Λάννιστερ με τους δύο δικούς τους Σταρκ, θα το θεωρήσω επιτυχημένη συμφωνία και θα ευχαριστήσω τους θεούς. Σε θέλω ασφαλή, Ρομπ, να κυβερνάς το Γουίντερφελ από τη θέση του πατέρα σου. Θέλω να ζήσεις τη ζωή σου, να φιλήσεις ένα κορίτσι και να παντρευτείς μια γυναίκα και να γίνεις πατέρας ενός γιου. Θέλω να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά. Θέλω να γυρίσω στο σπίτι, άρχοντές μου, και να κλάψω τον άντρα μου.
- Η Κάτλυν στο συμβούλιο του Ρομπ μετά το θάνατο του Ένταρντ


Θέλω να κλάψω. Θέλω να με παρηγορήσουν. Έχω κουραστεί τόσο πολύ να είμαι δυνατή. Θέλω να γίνω ανόητη και φοβισμένη για μια φορά. Μόνο για μια τόση δα φορά, απλά... για μια μέρα... για μια ώρα.


Τους θέλω όλους νεκρούς, Μπριέν. Τον Θήον Γκρέιτζοϋ πρώτα, μετά τον Τζέιμι Λάννιστερ και τη Σέρσεϊ και τον Καλικάντζαρο, όλους, όλους.

- Η Κάτλυν στην Μπριέν, αφού μαθαίνει για τους θανάτους του Μπραν και του Ρίκον


Στην τιμή μου ως Τάλλυ, στην τιμή μου ως Σταρκ, θα ανταλλάξω τη ζωή του γιου σου με τη ζωή του Ρομπ. Έναν γιο για έναν γιο.

- Η Κάτλυν Σταρκ στον Γουόλντερ Φρέυ κατά τη διάρκεια του Κόκκινου Γάμου

Οικογένεια

 
 
 
 
 
 
Άγνωστος
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
{Χόστερ
Τάλλυ}
 
{Μινίσσα
Γουέντ}
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μπρύντεν Τάλλυ
"Ο Μελανιχθύς"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κάτλυν
Τάλλυ
 
{Ένταρντ "Νεντ"
Σταρκ}
 
Έντμιουρ
Τάλλυ
 
Ρόσλιν Φρέυ
 
Πήταϊρ
Μπαίλις
 
{Λάισα
Τάλλυ}
 
{Τζον
Άρρυν}
 
Δύο γιοι
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
{Ρομπ
Σταρκ}
 
Σάνσα
Σταρκ
 
Άρυα
Σταρκ
 
Μπραν
Σταρκ
 
Ρίκον
Σταρκ
 
 
 
Ρόμπερτ
Άρρυν
 
 
 
 
 
 Source: awoiaf

Translate: alie kladis / Nirne