Οίκος Ρόυς των Πυλών του Φεγγαριού

Από Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου - Game Of Thrones GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Οίκος Ρόυς των Πυλών του Φεγγαριού
House Royce of the Gates of the Moon.png
Οικόσημο Μωβ, μια κρεμαστή πύλη πάνω σε σχέδιο σχήματος ασπίδας με ξαπλωμένο λευκό μισοφέγγαρο, πορτοκαλί περίβλημα με ρουνικά
Θέση Πύλες του Φεγγαριού
Άρχοντας Νέστορ Ρόυς
Περιφέρεια Κοιλάδα
Τίτλος Άρχοντας των Πυλών του Φεγγαριού
Κληρονόμος Σερ Άλμπαρ Ρόυς
Ηγεμόνας Οίκος Άρρυν

Ο Οίκος Ρόυς των Πυλών του Φεγγαριού είναι απόγονος οίκος των Ρόυς του Ρούνστοουν. Πρόσφατα, ο Άρχοντας Προστάτης της Κοιλάδας, Πήταϊρ Μπαίλις, τους ανακήρυξε λόρδους. Με τα λόγια του Νέστορ Ρόυς, ο Άρχοντας Μπαίλις τους ανακήρυξε λόρδους "για τις πιστές τους υπηρεσίες", αλλά ιδιαιτέρως στην Αλάιν παραδέχτηκε ότι "εξαγόρασε την υποστήριξη τους".

Σύμφωνα με τους κανόνες τους, διακοσμούν τις πανοπλίες τους με το οικόσημο που είναι μια μαύρη σιδερένια πύλη πάνω σε άσπρο ξαπλωμένο μισοφέγγαρο σε μωβ φόντο που το περιβάλλουν ρουνικά. Το σύνθημα του οίκου τους δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη.

Ένας νεαρός υιός του Άρχοντα Ράιμαρ Ρόυς, προηγούμενος Άρχοντας, παντρεύτηκε την αδελφή του παππού του Ένταρντ Σταρκ. Η Κάτλυν Τάλλυ σκέφτηκε να κάνει έναν από τους απόγονούς τους φυσικό κληρονόμο του υιού της.

Ο Οίκος των Ρόυς στα τέλη του 3ου Αιώνα

Οι γνωστοί Ρόυς κατά τη διάρκεια των γεγονότων που περιγράφονται στο Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου, είναι:

Χωρίς διευκρινισμένη οικογενειακή σχέση με το βασικό κορμό του γενεαλογικού δέντρου, είναι:


 
Νέστορ Ρόυς
 
Άγνωστη
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Άλμπαρ Ρόυς
 
Μυράντα Ρόυς
 
Άγνωστος
 


Οικία

Αναφορές στα βιβλία

Ντανκ και Εγκ

Τραγούδι του Πάγου και της Φωτιάς

  • Ο Νέστορ Ρόυς ήταν Επόπτης της Κοιλάδας ενόσω ο Τζον Άρρυν εκτελούσε καθήκοντα Χέρι του Βασιλιά.
  • Ο Νέστορ Ρόυς υποδέχεται τους Λαίδη Κάτλυν Τάλλυ, Σερ Μπρύντεν Τάλλυ, Τύριον Λάννιστερ και Μπρον στις Πύλες του Φεγγαριού.
  • Η Λαίδη Πέρρα Φρέυ, πρώτη γυναίκα του Άρχοντα Γουόλντερ Φρέυ. Δεν ξεκαθαρίζεται από πια μεριά του οίκου προέρχεται.
  • Ρυέλλα Ρόυς παντρεύτηκε το Σερ Άργουντ Φρέυ, υιός του Σερ Χοστήν Φρέυ. Δεν ξεκαθαρίζεται από πια μεριά του οίκου προέρχεται.
  • Ο Κάιλ Ρόυς ήταν μέλος της συνοδείας του Μπράντον Σταρκ όταν πήγε στο Κινγκς Λάντινγκ για να ζητήσει να του παραδοθεί η αδελφή του. Δεν ξεκαθαρίζεται από πια μεριά του οίκου προέρχεται.
  • Η προ-θεία του Ένταρντ Σταρκ παντρεύτηκε ένα νεαρό υιό του Οίκου Ρόυς των Πυλών του Φεγγαριού. Είχαν τρεις κόρες που παντρεύτηκαν οικογένειας από την Κοιλάδα. Η πρώτη παντρεύτηκε έναν Γουέινγουντ, η άλλη έναν Κόρμπρεϋ και σύμφωνα με την Κάτλυν Τάλλυ, η τρίτη πρέπει να παντρεύτηκε έναν Τέμπλετον.
  • Η Λαίδη Λύσα Άρρυν συμπεριλαμβάνει το Νέστορ Ρόυς ως έναν από αυτούς που θέλουν να την παντρευτούν, αλλά το βρίσκει τρομακτικό.
  • Οι Άρχοντας Νέστορ, Σερ Άλμπαρ και Σερ Μάργουιν Μπέλμορ επιστρέφουν στο Έυρι και ακούν το Μαρίλλιον να ομολογεί τη δολοφονία της Λάισα Τάλλυ.
  • Η Μιράντα ήταν κάποτε παντρεμένη. Ο άντρας της πέθανε πάνω της ενώ έκαναν σεξ.
  • Ο Άρχοντας Νέστορ προσέφερε στη Μιράντα για σύζυγο το Χάρολντ Χάρντινγκ. Η προσφορά του απορήφθηκε από τη Λαίδη Άνυα Γουέινγουντ.


Source:awoiaf

Translate: kohulk