Ρόμπετ Γκλόβερ

Από Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου - Game Of Thrones GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
House Glover.PNG
Ρόμπετ Γκλόβερ
House Glover.PNG
Υποταγή Οίκος Γκλόβερ
Σύζυγος Συμπέλ Λοκ
Βιβλία Παιχνίδι του Στέμματος (Εμφανίζεται)
Σύγκρουση Βασιλέων (Εμφανίζεται)
Θύελλα από Ατσάλι (Αναφέρεται)
Βορά Ορνίων (Αναφέρεται)
Ο Χορός των Δράκων (Εμφανίζεται)

Ο Ρόμπετ Γκλόβερ είναι μέλος του Οίκου Γκλόβερ. Είναι αδερφός και διάδοχος του Γκάλμπαρτ Γκλόβερ και πατέρας δύο παιδιών.

Εμφάνιση και Χαρακτήρας

Είναι ψηλός και καταβεβλημένος και έχει καστανά και γκρίζα μαλλιά. Η Άρυα Σταρκ συμπέρανε ότι είναι άρχοντας από το περήφανο παρουσιαστικό του και την αγέρωχη κορμοστασιά του.

Πρόσφατα Γεγονότα

Παιχνίδι του Στέμματος

Όταν ο Ρομπ Σταρκ καλεί τους προμάχους του, τόσο ο Ρόμπετ όσο και ο αδερφός του ο Γκάλμπαρτ Γκλόβερ φεύγουν από το Ντήπγουντ Μοτ, αφήνοντάς το στα χέρια της γυναίκας του Ρόμπετ, Συμπέλ.

Ο άρχοντες πρόμαχοι του Ρομπ προσπαθούν να ασκήσουν επιρροή πάνω στον πολεμικό σχεδιασμό, και τόσο ο Ρόμπετ όσο και ο Άρχοντας Ρους Μπόλτον απαιτούν να έχουν λόγο στη διοίκηση. Σημαντικό είναι ότι ο Ρόμπετ το κάνει με έναν αστεϊσμό και ένα χαμόγελο, ενώ ο Άρχοντας Μπόλτον είναι τραχύς και απότομος.

Στην Τάφρο Κέιλιν ο Ρομπ και οι πρόμαχοί του μελετούν πολεμικές στρατηγικές. Ο Τρανοτζόν Άμπερ επιχειρηματολογεί υπέρ της άποψης να επιτεθούν ενάντια στον κύριο στρατό των Λάννιστερ όπου είναι επικεφαλής ο Άρχοντας Τάιγουιν Λάννιστερ ενώ ο Ρόμπετ και ο αδερφός του Γκάλμπαρτ, όπως και άλλοι, προτείνουν να επιτεθούν στις δυνάμεις των Λάννιστερ που πολιορκούν το Ρίβερραν και βρίσκονται κάτω από τη διοίκηση του Σερ Τζέιμι Λάννιστερ. Όταν η Αρχόντισσα Κάτλυν Σταρκ φτάνει στην Τάφρο Κέιλιν από το Λευκό Λιμάνι, αυτός είναι ανάμεσα σ' εκείνους που γονατίζουν μπροστά της για να τη χαιρετήσουν. Όταν μιλάει μόνη με το γιο της, η Κάτλυν αναφέρει τον Ρόμπετ ως έναν πιθανό υποψήφιο για να ηγηθεί το στρατό των Βορείων, αν ο Ρομπ αποφασίσει να μη πάει ο ίδιος στον πόλεμο.

Ο Ρομπ έχει συσκέψεις με διαφορετικούς προμάχους κάθε μέρα. Ο Ρόμπετ τον συνοδεύει την ημέρα που φτάνουν τα νέα από τους προπομπούς των οποίων επικεφαλής είναι ο Μπρύντεν Τάλλυ ότι ο Άρχοντας Γουόλντερ Φρέυ έχει συγκεντρώσει 4 000 άντρες στους Διδύμους χωρίς καμιά προφανή ένδειξη ότι σκοπεύει να τους στείλει νότια για να ανακουφίσει τον πολιορκημένο άρχοντά του Χόστερ Τάλλυ στο Ρίβερραν. Ο Ρόμπετ ρωτά την Κάτλυν αν πιστεύει ότι ο Γουόλντερ θα τους προδώσει στους Λάννιστερ και παίρνει την απάντηση ότι ίσως ούτε ο ίδιος ο Γουόλντερ να μην ξέρει τι πρόκειται να κάνει.

Όταν ο στρατός του Ρομπ χωρίζεται στους Διδύμους, ο Ρόμπετ γίνεται μέρος της δύναμης του Άρχοντα Μπόλτον που πρόκειται να πολεμήσει στη Μάχη του Πράσινου Ποταμού ενάντια στον κύριο στρατό του Τάιγουιν.

Σύγκρουση Βασιλέων

Ο Ρόμπετ βρίσκεται στο στρατόπεδο του Άρχοντα Ρους Μπόλτον όταν, μετά την αποχώρηση του Άρχοντα Τάιγουιν Λάννιστερ από το Χάρρενχαλ, οι Γενναίοι Σύντροφοι κάτω από την ηγεσία του Βάργκο Χόουτ φτάνουν για να διαπραγματευτούν την αποσκίρτησή τους από τις δυνάμεις των Λάννιστερ. Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας που έγινε ανάμεσα στον Βάργκο και τον Ρους, ο Ρόμπετ και ο Αίνυς Φρέυ ηγούνται μιας ομάδας ιπποτών του Βορρά που ο Βάργκο φέρνει στο Χάρρενχαλ ως δήθεν αιχμαλώτους τους οποίους έπιασαν οι Γενναίοι Σύντροφοι όταν απέκρουσαν μία απόπειρα των δυνάμεων του Μπόλτον να διασχίσει την Τρίαινα. Ως μέρος της παραπλάνησης οι Βόρειοι είναι αλυσοδεμένοι, ρακένδυτοι και έχουν πολλά ψεύτικα τραύματα. Ο Σερ Έιμορυ Λορτς που τον είχε αφήσει ο Άρχοντας Τάιγουιν Λάννιστερ καστελάνο του Χάρρενχαλ, πέφτει στην παγίδα και διατάζει οι αιχμάλωτοι να μεταφερθούν σε ένα μπουντρούμι, αγνοώντας τη διαμαρτυρία του Ρόμπετ ότι ο Βάργκο τους είχε υποσχεθεί ευγενική μεταχείριση.

Πριν οι Γενναίοι Σύντροφοι προλάβουν να κρατήσουν το δικό τους μέρος της συμφωνίας που περιλάμβανε την απελευθέρωση των κρατουμένων ώστε οι τελευταίοι να εξουδετερώσουν τη μικρή δύναμη που υπερασπιζόταν το Χάρρενχαλ, η Άρυα Σταρκ, χωρίς να συνειδητοποιεί τι συνέβαινε, οργανώνει μια επιτυχημένη απελευθέρωση των αιχμαλώτων με τη βοήθεια του Ζάκεν Χ'γκαρ, του Σαγόνια και του Ρορτζ. Ενώ οι άντρες του επιτίθενται για να πάρουν τον έλεγχο του κάστρου, ο Ρόμπετ συγχαίρει τον Ζάκεν για το κόλπο να εξουδετερώσει τους φρουρούς καίγοντάς τους με την καυτή σούπα, ρωτώντας αν αυτή ήταν ιδέα του Βάργκο. Πάντως, η αλλόκοτη συμπεριφορά του Σαγόνια και του Ρορτζ τον κάνουν καχύποπτο και ρωτάει τους τρεις τους ποιοι είναι, τονίζοντας ότι δεν ήταν ανάμεσα σ' αυτούς που ήρθαν στο στρατόπεδο του Μπόλτον. Ζητάει να μάθει αν αυτοί πραγματικά είναι άντρες των Γενναίων Συντρόφων, παίρνοντας την απάντηση από τον Ρορτζ ότι τώρα είναι. Ο Ζάκεν του λέει τα ονόματά τους αλλά πριν συστήσει την Άρυα με το πραγματικό της όνομα, εκείνη λέει ότι τη λένε Νυφίτσα και ο Ρόμπετ αδιαφορεί. Φωνάζοντας να βάλουν τέλος σ' αυτήν την αναθεματισμένη δουλειά, ορμάει έξω για να πάρει μέρος στη μάχη που λαμβάνει χώρα εκεί.

Αφού οι Βόρειοι καταλαμβάνουν το Χάρρενχαλ, ο Ρόμπετ είναι ανάμεσα σ' αυτούς που καλωσορίζουν τον Ρους Μπόλτον το επόμενο απόγευμα, καθώς κάνει το Χάρρενχαλ νέα του έδρα. Ο Ρόμπετ σύντομα φεύγει, μην αφήνοντας αρκετό χρόνο στην Άρυα να αποφασίσει αν πρέπει να του εμπιστευτεί το μυστικό της.

Καθώς γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεθεί τροφή για τα στρατεύματα γύρω από το Χάρρενχαλ, ο Ρους διατάζει τον Ρόμπετ να ενωθεί με τον Σερ Χέλμαν Τώλχαρτ και να προελάσει στο Ντάσκεντεϊλ, του οποίου τις πλούσιες περιοχές δεν έχει σχεδόν αγγίξει ο πόλεμος. Η έδρα των Γκλόβερ, το Ντήπγουντ Μοτ έχει καταληφθεί από τους Σιδερογέννητους και ο Χέλμαν έχει χάσει έναν γιο, κι έτσι ο Άρχοντας Μπόλτον περιμένει ότι αυτοί οι δύο θα πάρουν την εκδίκησή τους στο Ντάσκεντεϊλ. Συγκεντρώνουν το ένα τρίτο των δυνάμεων των Βορείων για την εκστρατεία τους και το οδηγούν στη Μάχη του Ντάσκεντεϊλ.

Θύελλα από Ατσάλι

Ο Άρχοντας Τάιγουιν Λάννιστερ σύντομα μαθαίνει για την επέλαση των Βορείων ενάντια στο Ντάσκεντεϊλ της οποίας ηγείται ο Ρόμπετ και ο Σερ Χέλμαν Τώλχαρτ. Ο Τάιγουιν διατάζει τον Άρχοντα Ράντυλ Τάρλυ, που ήρθε με την πλευρά των Λάννιστερ ως αποτέλεσμα της συμμαχίας του με τον Οίκο Ταϊρέλ, να κινηθεί εναντίον τους. Επίσης διατάζει τον Σερ Γκρέγκορ Κλέγκεϊν να ανέβει τη Βασιλική Οδό και να ανακόψει τη δυνατότητά τους για διαφυγή. Όταν ο Τύριον Λάννιστερ μαθαίνει γι' αυτό, εκπλήσσεται, καθώς δε φαίνεται να υπάρχει τίποτα στο Ντάσκεντεϊλ που να αξίζει τέτοιο ρίσκο. Ο Τύριον αναρωτιέται αν ο Βασιλιάς Ρομπ Σταρκ έκανε επιτέλους κάποια γκάφα, αλλά ο πατέρας του του λέει ότι αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που θα έπρεπε να απασχολεί εκείνον.

Η Μάχη του Ντάσκεντεϊλ αποβαίνει ολέθρια για τους Βόρειους. Οι δυνάμεις του Άρχοντα Τάρλυ προλαβαίνουν τους άντρες του Ρόμπετ έξω από το Ντάσκεντεϊλ παγιδεύοντάς τους ανάμεσα σ' αυτές και τον Κόλπο του Μαυροπόταμου. Η μάχη διεξάγεται με βαριές απώλειες και για τις δύο πλευρές αλλά οι δυνάμεις που ήταν πιστές στον Σιδερένιο Θρόνο επικρατούν και ο Χέλμαν είναι ανάμεσα στους χίλιους Βόρειους που σκοτώνονται. Ο Ρόμπετ ηγείται μιας χαοτικής υποχώρησης με κατεύθυνση το Χάρρενχαλ μην περιμένοντας να αντιμετωπίσει τους άντρες του Σερ Γκρέγκορ στο δρόμο του.

Ο Ρόμπετ αιχμαλωτίζεται κατά τη διάρκεια της υποχώρησης κοντά στην Βασιλική Οδό. Όταν ο Ρομπ μαθαίνει για την ήττα, σαστίζει, και αναρωτιέται γιατί εξαρχής οι δυνάμεις του προέλασαν ενάντια στο Ντάσκεντεϊλ και πώς αυτή η εκστρατεία δικαιολογεί την απώλεια του ενός τρίτου του πεζικού του. Ο Ρομπ προτίθεται να ανταλλάξει τον Ρόμπετ με τον Μάρτυν Λάννιστερ, αναμένοντας ότι ο Τάιγουιν θα συμφωνήσει μ' αυτό για χάρη του γιου του αδερφού του μετά το θάνατο του διδύμου αδερφού του Μάρτυν Γουίλλεμ που δολοφονήθηκε από τον Άρχοντα Ρίκαρντ Κάρσταρκ ενώ ήταν αιχμάλωτος. Αυτό προσφέρει επίσης μια ευκαιρία στο Ρομπ να απαλλαγεί από την ανησυχία ότι κι ο Μάρτυν θα μπορούσε να σφαγιασθεί από τους Βόρειους.

Ο Άρχοντας Τάιγουιν δέχεται την προσφορά του Ρομπ και ο Ρόμπετ μπαίνει σε ένα πλοίο στο Ντάσκεντεϊλ ενώ ο Μάρτυν Λάννιστερ παραδίδεται στους Λάννιστερ στο Γκόλντεν Τουθ.

Όταν συγκεντρώνεται ο στρατός του Ρομπ στους Διδύμους για τον γάμο του Έντμιουρ Τάλλυ, ο Ρομπ συναντάει τον Άρχοντα Ρους Μπόλτον. Ο Ρομπ ευχαριστεί τον Ρους για τις επιτυχίες του κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά ο Άρχοντας Μπόλτον τονίζει ότι οι άντρες του υπέστησαν βαριές απώλειες στην Μάχη του Πράσινου Ποταμού στο Ντάσκεντεϊλ. Η αναφορά στο Ντάσκεντεϊλ κάνει το Ρομπ να βλαστημήσει και λέει στον Ρους ότι ο Ρόμπετ θα πρέπει να απολογηθεί για αυτήν την ανοησία, όταν θα ξανασυναντηθούν. Ο Ρους παίζει με την λανθασμένη άποψη του Ρομπ ότι η εκστρατεία έγινε με πρωτοβουλία του Ρόμπετ, λέγοντας ότι ο Ρόμπετ έδρασε με επιπολαιότητα εξαιτίας της θλίψης και του φόβου για τη γυναίκα και τα παιδιά του, όταν άκουσε ότι το Ντήπγουντ Μοτ είχε καταληφθεί από τους Σιδερογέννητους.

Ο Χορός των Δράκων

Ο Ρόμπετ φτάνει στο Λευκό Λιμάνι μετά την ανταλλαγή των αιχμαλώτων και προσπαθεί να ξεσηκώσει τους ανθρώπους για να ανακαταλάβουν το Ντήπγουντ Μοτ από τους Σιδερογέννητους. Όμως, έχει μικρή επιτυχία και οι εκκλήσεις του στον Άρχοντα Γουάιμαν Μάντερλυ να βοηθήσει τον Οίκο Γκλόβερ προφανώς πέφτουν στο κενό, καθώς το Λευκό Λιμάνι είναι εξαντλημένο από τον πόλεμο.

Ο Ρόμπετ συνοδεύει τον Ντέιβος Σήγουορθ σε μία μυστική συνάντηση με τον Γουάιμαν, όπου οι τρεις τους συζητούν την πιθανότητα το Λευκό Λιμάνι να συμμαχήσει με τον Βασιλιά Στάννις Μπαράθηον.Ο Ρόμπετ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στο Στάννις όταν μαθαίνει ότι ο Στάννις έχει ανακαταλάβει το Ντήπγουντ Μοτ από την Άσα Γκρέιτζοϋ και το έχει παραδώσει στα χέρια του Οίκου Γκλόβερ. Δίδασκε τον Γουέξ Πάικ, έναν επιζώντα της Λεηλασίας του Γουίντερφελ, να διαβάζει και να γράφει, κι έτσι μαθαίνει ότι ο Μπραν και ο Ρίκον Σταρκ γλύτωσαν επίσης από τη λεηλασία. και ότι ο Ρίκον έχει πάει στο Σκάγος.

Μολονότι ο Ρόμπετ ισχυρίζεται ότι θα ενωθεί με το Στάννις όταν ο Ντέιβος φέρει πίσω τον Ρίκον, εν αγνοία του η γυναίκα του Συμπέλ έχει ήδη ανακηρύξει τον Οίκο Γκλόβερ σύμμαχο του Στάννις, με κάποιες από τις δυνάμεις τους να ελαύνουν προς το Γουίντερφελ.

Οικογένεια

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γκάλμπαρτ
Γκλόβερ
 
 
 
Ρόμπετ
Γκλόβερ
 
Συμπέλ
Λοκ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γκάουεν
Γκλόβερ
 
Ερένα
Γκλόβερ
 


Πηγή: awoiaf

Μετάφραση στα Ελληνικά: faceless Jon / Nirne